Teks Ucapan Wakil Murid Sempena Sambutan Hari Guru 2024

FLIP.MY kali ini berkongsi Ucapan Wakil Murid Sempena Hari Guru, sama ada melalui ketua murid ataupun mana-mana murid yang mewakili ucapan ringkas semasa sambutan. Selain daripada perutusan hari guru, nyanyian lagi, lafaz ikrar dan ucapan guru besar, pastinya diselitkan juga ucapan murid bagi menzahirkan penghargaan.

Pada setiap tahun, 16 Mei dipilih sebagai Hari Guru di Malaysia bagi menghargai guru-guru yang bertungkus lumus mendidik anak-anak bangsa di negara ini sehingga sehingga menempa kejayaan dalam kehidupan masing-masing.

Peredaran masa dan kemajuan teknologi tidak pernah mengubah peranan dan jasa guru dalam mendidik dan menyampaikan ilmu kepada semua anak didiknya.

Tugas guru masa kini semakin mencabar yang memerlukan kreativiti dan inovasi bagi memastikan pengajaran dan pembelajaran lebih berkesan dapat disampaikan kepada murid selaras dengan Pelan Pembangunan Pendidikan Malaysia (PPPM) 2013-2025.

Muat Turun Teks Ucapan Wakil Murid Sempena Hari Guru

Klik pautan di bawah untuk mendapatkan bahan:

Akhir kata, semoga perkongsian ucapan selamat hari guru 2023 ini dapat memberikan ruang kepada murid untuk berterima kasih kepada para guru atas jasa-jasa dan sumbangan yang telah diberikan. Dengan itu, diharapka juga semoga teks ini bermanfaat bagi semua yang hadir!

Ucapan Wakil Murid - [FLIP.MY]

Yang banyak dikongsi, yang sedikit disyukuri

Ayuh sebar luas dan kongsikan bersama rakan-rakan melalui WhatsApp dan Telegram supaya lebih ramai menerima manfaat. Klik sahaja butang share untuk bantu sebarkan bahan ini.

🔴 WHATSAPP : @flipdotmy
🔴 FACEBOOK : @flipdotmy

🔵 TELEGRAM : @flipdotmy
🔵 INSTAGRAM : @flipdotmy

Sebarang masalah, aduan, keperluan dan apa juga perkara yang ingin dikongsikan bersama kami, guru-guru boleh hubungi melalui emel [email protected].

Leave a Comment

error: Content is protected !!