Teks Perutusan Hari Guru 2023 Menteri Pendidikan & Ketua Pengarah KPM

Muat turun Teks Perutusan Hari Guru 2023 hari ini sebagai persediaan sambutan di peringkat sekolah atupun peringkat kebangsaan. Terdapat dua teks yang disediakan iaitu daripada Menteri Pendidikan Malaysia dan Ketua Pengarah Pendidikan Malaysia.

Hari Guru disambut pada 16 Mei pada setiap tahun. Pihak sekolah melalui jawatankuasa pelaksana pastinya mengadakan pelbagai aktiviti, seperti menyanyikan lagu Kami Guru Malaysia, penyampaian perutusan daripada Menteri Pendidikan dan Ketua Pengarah Pendidikan Malaysia (KPPM), ucapan daripada wakil murid, dan sebagainya.

Muat Turun Teks Perutusan Hari Guru 2023

Berikut kami kongsikan teks perutusan yang dikongsikan oleh Kementerian Pendidikan Malaysia daripada:

  1. Menteri Pendidikan
  2. Ketua Pengarah Pendidikan Malaysia

Seperti yang telah diuar-uarkan, pada ketika ini, cuaca panas melampau yang melanda negara telah menyebabkan beberapa aktiviti luar dan kokurikulum telah ditangguhkan. Penganjuran aktiviti luar adalah tidak dibenarkan.

Namun, kebanyakan sekolah menggabungkan sambutan ini bersama-sama sambutan hari raya dengan pemilihan aktiviti dan lokasi yang bersesuaian. Hal ini adalah untuk mengelakkan murid dan guru terdedah kepada cuaca panas, menjimatkan masa, meringankan tugas guru dari segi kos dan penganjuran pelbagai acara.

Teks Perutusan Hari Guru Terkini KPM

Yang banyak dikongsi, yang sedikit disyukuri

Ayuh sebar luas dan kongsikan bersama rakan-rakan melalui WhatsApp dan Telegram supaya lebih ramai menerima manfaat. Klik sahaja butang share untuk bantu sebarkan bahan ini.

🔴 WHATSAPP : @flipdotmy
🔴 FACEBOOK : @flipdotmy

🔵 TELEGRAM : @flipdotmy
🔵 INSTAGRAM : @flipdotmy

Sebarang masalah, aduan, keperluan dan apa juga perkara yang ingin dikongsikan bersama kami, guru-guru boleh hubungi melalui emel [email protected].

Leave a Comment

error: Content is protected !!