Semak Keputusan Permohonan HLP 2023 epenawaran.moe.gov.my

Guru-guru yang telah memohon boleh semak keputusan permohonan HLP 2023 melalui pautan https://epenawaran.moe.gov.my. HLP ialah singkatan kepada akronim Hadiah Latihan Persekutuan yang menggalakkan para penjawat awam menyambung pengajian ke peringkat ijazah sarjana dan ijazah kedoktoran.

Tajaan biasiswa ini khusus untuk Pegawai Perkhidmatan Pendidikan (PPP) yang masih berkhidmat. Menariknya, anda boleh memohon cuti belajar dengan gaji penuh. Teruskan membaca untuk mengetahui cara-cara membuat semakan permohonan.

Cara Semak Keputusan Permohonan HLP 2023

Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM) telah maklumkan bahawa keputusan temu duga bagi Program Hadiah Latihan Persekutuan (HLP), Cuti Belajar Bergaji Penuh Tanpa Biasiswa (CBBP TB) dan Hadiah Latihan Persekutuan Separuh Masa/Sambilan (HLPS) Bagi Pegawai Perkhidmatan Pendidikan (PPP) Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM) Ambilan Tahun 2023 boleh disemak mulai:

  • 9 Jun 2023 (Jumaat)
  • Jam 3:00 petang

klik untuk membuat semakan : https://epenawaran.moe.gov.my

Yang banyak dikongsi, yang sedikit disyukuri

Ayuh sebar luas dan kongsikan bersama rakan-rakan melalui WhatsApp dan Telegram supaya lebih ramai menerima manfaat. Klik sahaja butang share untuk bantu sebarkan bahan ini.

🔴 WHATSAPP : @flipdotmy
🔴 FACEBOOK : @flipdotmy

🔵 TELEGRAM : @flipdotmy
🔵 INSTAGRAM : @flipdotmy

Sebarang masalah, aduan, keperluan dan apa juga perkara yang ingin dikongsikan bersama kami, guru-guru boleh hubungi melalui emel [email protected].

Leave a Comment

error: Content is protected !!