Catch-Up Plan Sejarah Tahun 4, 5 dan 6

FLIP.MY kali ini kongsikan Catch-Up Plan Sejarah tahun 4, 5 dan 6. Perancangan ini termasuklah penyediaan Rancangan Pengajaran Harian (RPH), Nota, Modul Intervensi, Modul M2P bagi subjek Sejarah.

Melalui bimbingan dan sesi penerangan tentang Catch-Up Plan ini, Bahagian Perkembangan Kurikulum (BPK) Kementerian Pendidikan Malaysia telah mencadangkan beberapa strategi mengikut aras pencapaian atau tahap penguasaan murid.

Tahap PenguasaanCatch-Up Plan Sejarah
TP 1Intervensi
TP 2Intervensi
TP 3Strategi M2P
TP 4Strategi M2P
TP 5SELF
TP 6SELF

Berikut merupakan cadangan pelaksanaan Intervensi, Strategi Mampatan Pecutan dan Pengayaan (M2P) dan Student Engagement Learning Framework (SELF).

Oleh sebab capaian atau akses bahan pembelajaran pada musim pandemik yang lalu, pelaksanaan pengajaran dan pembelajaran di rumah (PdPR) telah menyebabkan jurang tahap penguasaan yang ketara.

Justeru, pelaksanaan perancangan ini diharapkan dapat memulihkan kembali keadaan dan membantu murid-murid untuk menguasai kandungan kurikulum yang telah ditetapkan melelaui Dokumen Penjajaran Kurikulum (DPK).

Muat Turun Bahan Catch-Up Plan Sejarah

Bahan-bahan ini disediakan oleh Tim Inculkate untuk membantu guru-guru merangka dan menyediakan bahan dengan cepat. Bahan-bahan ini boleh disesuaikan dengan situasi dan keperluan murid masing-masing.

Catch Up Plan Sejarah Tahun 4
Catch Up Plan Sejarah Tahun 5
Catch Up Plan Sejarah Tahun 6

Layari Pautan
RPH, Nota, Modul Intervensi, Modul M2P

No.Senarai BahanPautan
1Catch-UP Plan Sejarah Tahun 4-6KLIK
2Catch-UP Plan Bahasa Arab Tahun 1-6 KLIK
3Catch-UP Plan Pendidikan Islam Tahun 1-6 KLIK
4Catch-UP Plan PSV Tahun 1-6 KLIK
5Catch-UP Plan Pendidikan Muzik Tahun 1-6 KLIK
6Catch-UP Plan Bahasa Melayu Tahun 1-6KLIK
7Panduan Pendekatan ModularKLIK
8Nota Catch-UP Plan KPM 2021/2022KLIK

Yang Sedikit Dikongsi, Banyak Disyukuri

Ayuh sebar luas dan kongsikan bersama rakan-rakan melalui WhatsApp dan Telegram supaya lebih ramai menerima manfaat. Klik sahaja butang share untuk bantu sebarkan bahan ini.

🔴 FACEBOOK : @flipdotmy
🔴 TWITTER : @flipdotmy

🔵 TELEGRAM : @flipdotmy
🔵 INSTAGRAM : @flipdotmy

Sebarang masalah, aduan, keperluan dan apa juga perkara yang ingin dikongsikan bersama kami, guru-guru boleh hubungi melalui emel [email protected].

Catch-Up Plan Sejarah

1 thought on “Catch-Up Plan Sejarah Tahun 4, 5 dan 6”

Leave a Comment

error: Content is protected !!